• 076 2005 199 (D. Drabbe, HM)

Maandelijks archief juli 2018

reparatie Lift Middellaan

vandaag zijn er werkzaamheden aan de lift Middellaan

VVE’S STEEDS VAKER OVERHOOP DOOR AIRBNB

Airbnb levert steeds meer gedoe op binnen Verenigingen van Eigenaars (VvE). Dat meldt de organisatie VvE Belang. Uit verschillende recente uitspraken blijkt dat je huis verhuren aan toeristen niet mag zonder toestemming van de VvE.

Als de meerderheid van een VvE tegen het verhuren via Airbnb is, dan mag het verhuren niet. Dit heeft te maken met de splitsingsakte, waarin is opgenomen dat een huis een woonbestemming is. Verhuur valt echter onder bedrijfsmatige exploitatie. Alleen als de leden van een VvE het met elkaar eens zijn, is verhuur – binnen de nodige beperkingen – wél gewoon toegestaan, zegt Kees Oomen, directeur van VVE Belang. In Amsterdam is de controle vrij groot, maar in andere steden is er maar weinig handhaving op deze verhuurpraktijken.

Veel VvE’s zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid om een stokje te steken voor Airbnb-verhuur, zegt Oomen, en ook de mogelijkheid om een boete op te leggen als een huis onrechtmatig verhuurd wordt is kennelijk niet bij iedere VvE bekend. ‘Overlast is eigenlijk het meest genoemde probleem bij Airbnb. Je zult eerst moeten kijken wat erover in de akte staat. En als het niet mag, kunnen VvE’s eigenlijk vrij eenvoudig terugvallen op een boetesysteem en dan kun je zo’n eigenaar die het toch doet een boete opleggen.’

Afvalruimte Nieuwe Prinsenkade

De afvalruimte aan de Nieuwe Prinsenkade is tijdelijk gesloten i.v.m. vervuiling.

Overal liggen (open) vuilniszakken naast de container. Veel zakken bevatten restafval, dit mag al enkele maanden niet meer worden achtergelaten in de afvalruimte.

Huismeester afwezig

De huismeester is vandaag ( donderdag 19 juli ) niet aanwezig.

Voor zaken die niet kunnen wachten tot morgen stuur een mail: huismeester@deprinsbreda.nl of bel: 076-2005 199

AANVANG SCHILDERWERKZAAMHEDEN

Beste bewoners vanaf donderdag 19 juli start de schilder met de werkzaamheden in ons gebouw. De werkzaamheden komen voort uit ons MJOP en daarnaast zijn er wat extra werkzaamheden. Indien de schilder aan uw appartement werkzaamheden moeten uitvoeren
wordt u hiervan op de hoogte gebracht alvorens de schilders beginnen.
Zijn er vragen neem dan contact op met de huismeester :

e-mail : huismeester@deprinsbreda.nl of bel : 076 -2005 199

Aanvang schilderwerkzaamheden

Donderdag 19 juli start de schilder met de werkzaamheden aan ons complex.

Dit weekend verschijnt het werkschema op deze site

aanmelden BBQ 18 augustus.

Vanaf heden kunt u zich via de website aanmelden voor de BBQ.

Klik hier om u aan te melden.

Alle bewoners zijn van harte welkom !

Mooi moment om elkaar beter te leren kennen.